2014. július 29., kedd

Haladó blog használat

1. Hogyan állíthat be az böngészőbe Könyvjelzőt a  blogról. 
2. Feliratkozás e-mailben a blog bejegyzéseire.


1. A jobb oldali menüben a "VENDÉGKÖNYV" menüpont alatt található az ún. "RSS Feed" - amit magyarra úgy lehetne lefordítani, hogy "könyvjelzőt szeretnék erről a blogról". Ha azt szeretné, hogy ne kelljen mindig kikeresnie a Googleben, vagy Facebookon a blogot, akkor egész egyszerűen klikk a "Bejegyzésekre




és  "Atom" narancssárga jelzésű ikon kiválasztása. 
A következő menü jelenik meg, ahol ki kell pipálni a "Mindig Élő könyvjelzők használata a hírforrásokra feliratkozáshoz" és rá kell klikkelni a "Feliratkozás"-ra. 

 

Megjelenik egy újabb menü, ahol ki lehet választani azt, hogy az internetböngésző Könyvjelző sorában milyen név szerepeljen, aztán újra klikk a  "Feliratkozás" gombra. 

Gratulálok, kész! 

Egyből ki lehet nyitni a blogot, plusz a legördülő menüből a bejegyzések között is lehet válogatni 😊 

2. Feliratkozás e-mailben: az azt jelenti, hogy minden új bejegyzés után a blog küld majd automatikusan egy e-mailt amiben nemcsak az új bejegyzésről értesít, hanem magát a bejegyzést is elküldi, így anélkül, hogy a blogra lépnénk olvashatunk. 
A jobb oldali menüben a "Tartalomjegyzék" és a "Kiemelt bejegyzés" után (a "Népszerű bejegyzések" előtt) a következőket láthatjuk: 
  A "Feliratkozás az e-mailben" kis ablakba be kell írni e-mail címünket, majd a "Submit" gombra klikkelés következik.  A felugró ablakban, a zöld színnel megjelenő szöveget kell begépelni, majd a "Complete Subscription Request"-ra kell klikkelni. 


Érkezik egy megerősítő e-mail amiben kék színnel egy link található, amire rá kell klikkelni. A felugró ablakban a következő üzenet fog megjelenni: "Email Subscription Confirmed!"

                   Gratulálok, kész! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése